oktober 2019

06okt01maiJens Hauge - Utsiktspunkt og gøymestadUtstilling

I oktober opnar museet utstillinga «Utsiktspunkt og gøymestad». Den tek utgangspunkt i ein bildeserie kunstfotograf Jens Hauge starta i 1988 då han oppdaga ei nær falleferdig leikehytte i Vik i Sogn. Hauge reiste fleire gonger tilbake til den same hytta og tok bilete. Dette var dei fyrste av i alt 150 foto av ulike trehytter frå heile Sør-Norge. Utstillinga på Voss folkemuseum syner eit stort utval frå serien – inkludert hytter frå Voss.

Sjølv om utstillinga handlar om leikehytter er ikkje biletserien særskilt retta mot born som målgruppe. Hauge vil ikkje avsløra borna sin gøymestad, ein stad som for mange born kanskje er den fyrste forsiktige lausrivinga frå heimen. Bileta i utstillinga er meir meint som ei «minnebru» til publikum, fortel fotografen. Jens Hauge er oppteken av leikehyttene som fenomen, – av dei skulpturelle, arkitektoniske, kunstneriske, filosofiske og sosialantropologiske aspekta ein kan lesa frå dei.

Oktober 6 (Sundag) 17:00 - Mai 1 (Fredag) 00:00

Voss folkemuseum

Mølstervegen 143, 5705 Voss

Nyhendebrev

Meld deg på nyhendebrevet vårt for info om det som skjer ved våre besøksstadar!

Newsletter

Subscribe to our newsletter featuring news about our museums, exhibitions, activities and more