mai 2021

ons12mai19:30NY DATO: Gamaltnymalt Høgemo / Moldestad / MjølsnesKonsert19:30

Om arr.

Konsert på Hardanger folkemuseum, onsdag 12. mai kl 19.30

Landets råaste hardingfeletrio gjenoppstår! Trioen som hadde sin oppvekst på folkemusikkinnsamlar Arne Bjørndal sitt arkiv i Bergen, og som fora seg på whiskymarinert pipetobakk og napoleonskake i pausane, er tilbake med nye tonar. Like intense, mørke og rå som den gong dei fekk Spellemannsprisen for si første ( og til no, einaste) plate. Dei er alle veletablerte musikarar: Håkon Høgemo er ein av våre fremste hardingfeleutøvarar. Kjend for mange frå gruppa Utla med Karl Seglem og elles som soloutøvar og viktig læremeister for mange. Sigrid Moldestad er kjend for både sine soloplater, sitt band og frå teaterscena, medan Einar Mjølsnes er tidlegare fylkesmusikar i Hordaland og har spelt på tallause plater og prosjekt i si karriere. Saman danna dei ein trio med 5-strengs hardingfeler, inspirert av den gamle hardingfeletrioen Sigbjørn Bernhoft Osa, Eivind Groven og Alfred Maurstad som starta sitt samspel tidleg på 1930-talet.

>>> Billettar: 250/225 

VestaFolk – ‘folkemusikk på turné med Førdefestivalen’, er eit nytt turnéinitiativ for å få meir folkemusikk ut til folket. VestaFolk 2021 har økonomisk støtte frå Vestland fylkeskommune.

Konsertane på Hardanger folkemuseum vert arrangerte i samarbeid med Hardanger folkemusikksamling og med støtte frå Norsk kulturråd.

Foto: Oddleiv Apneseth

Tid

(Onsdag) 19:30

Stad

Hardanger folkemuseum

Museumsvegen 36, 5778 Utne

Billettar på nett

Bilettsal

Sjå hending på Facebook

Sjekk ut!
X