Handverksgildet

lau10jun(jun 10)10:00sun11(jun 11)16:00Handverksgildet10:00 - 16:00 (11)(GMT+00:00)

Om arr.

Den 9-11 juni 2023 blir det stor fest i den vakre bygda Norheimsund i Hardanger, med to parallelle festivaler!

I år er fartøyvernsenteret vertskap for Handverksgildet 2023 under Hardanger trebåt- og handverksfestival – kremen av Norges tradisjonshåndverkere inntar fartøyvernsenteret i Norheimsund, og fyller plassen med salgsboder, demonstrasjoner og aktiviteter. Fra husbygging til knipling – her vil du finne profesjonelle utøvere i et stort spenn av handverksfag!
.
Fredag 9.juni
Fredag blir det rigging for utstillere og uformelt sosialt samvær for utstillere og medlemmer.
.
Lørdag 10.juni:
Kl.10-18: Handverksutstillinger på hele plassen. Aktiviteter for barn og voksne, og demonstrasjoner. Bygging av et grindbygg i løpet av dagen.
Kl. 12:05: Åpning i sentrum med «oppfinneren» Erik Alfred Tesaker.
Kl. 18-23: Handverkspub på fartøyvernsenteret
.
Søndag 11.juni:
Kl.10-15 Åpne utstillinger og demonstrasjoner
Kl.12:00 Auksjon av grindbygg og gullkniplinger med Erik Alfred Tesaker!
.
Velkommen til en uforglemmelig helg!
.
Påmelding for årsmøte og utstillere her: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfMDbZYMxtFUV…/viewform
.
Se trebåtfestivalen sitt program her !
.
Litt mer om utstillere og aktiviteter:

“Oppfinneren” Erik Alfred Tesaker – Full av kreativitet og sprell, “Oppfinneren” Erik Alfred har inspirert mange gjennom sine mange TV-opptredener, og sitt ambisiøse prosjekt med å formidle tradisjonshåndverk til både barn og voksne! Erik Alfred åpner Hardanger trebåt- og handverksfestival kl. 12 i sentrum, og holder foredrag på fartøyvernsenteret kl. ?

Stiftelsen Bryggen – Håndverkere fra stiftelsen Bryggen vil vise hvordan de jobber med antikvarisk håndverk på verdensarvstedet Bryggen i Bergen. De har med seg modell av bolverk, og har demonstrasjoner av lafting, kløyving og teljing av rundstokk.

Gullknipling! Kniplere Eva Andresen, Eldbjørg Bredeli og Elisabeth Bjørklund Bøhler vil under festivalen lage knipling av gulltråd, som auksjoneres bort søndagen! Her har du en gyllen mulighet til å løfte bunaden, med et produkt laga av profesjonelle kniplere! 

Grindbygg på 1-2-3. I løpet av én dag vil en gjeng dyktige håndverkere bygge en tradisjonell huskonstruksjon, kun med håndverktøy – fra rundt tømmer, til ferdig reist grindbygg. 

Treskjærer Kai Rune Johansen – middelalderhandverker ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Kai Rune vil presentere “Treets Meister” – arbeidet med å lage en replika av den ikoniske portalen til Urnes stavkirke. 

Repslager Inngunn Undrum – Reip av hud og hår! Denne helgen har du mulighet til å se og delta i bearbeiding av hudreip. Det krever utholdenhet og styrke, her er det bare å brette opp ermene. 

Verktøysmia Jon Dahlmo  – spesialist på verktøy for tømrere og trearbeidere. Denne helga jobber han i smia på fartøyvernsenteret, sammen med skipssmed Lars Ystanes. 

Gjørtlere Totto Eide og Anders Fiskaa Hoster. Foran smia finner du to gjørtlere fra hver sin kant av landet. De vil lage sandformer og demonstrere støping av ulike gjenstander!

Kurvmaker Hege Iren Aasdal – Håndverksstipendiat og harding, Hege Iren vil sammen med Samson Øvstebø vise fram både handverksprodukt og teknikker, som har svært lange røtter.

Arjen L.H.Stolk – orgelreperatør  – Herand-baserte Arjen tar med seg trøorgler som han restaurerer og selger. 

Treskjærer Lara Domeneghetti kommer med 4 ansatte, og vil både ha salg av produkt og produsere kubbestoler under festivalen.

Den gamle låsen – Eric Hoenjet – spesialist på restaurering av gamle låser og dørbeslag!

Tid

10 (Laurdag) 10:00 - 11 (Sundag) 16:00(GMT+00:00)