februar 2019

07feb19:0020:00Havet som spiskammer

Den biologiske produksjonen i havet er like stort som på landjorda. Kvifor kjem då 90% av maten vår frå landjorda?

Fiskerifangsten har stagnert og overfiske er eit betydelig problem på globalt plan. Dette gjer lite håp for å kunne hente ut meir sjømat, samstundes som ein aukande befolking med aukande levestandard etterspør nettopp dette. Kan havet verte ein større matleverandør samtidig som ein ivaretar FN sine bærekraftmål? Aksnes gjer oss med dette foredraget eit innblikk i denne problemstillinga.

Dag L. Aksnes er professor ved Institutt for Biologi ved UiB og arbeider innan biologisk oseanograf med fokus på økosystem og endring i miljøforhold. Han har deltatt i fleire ulike internasjonale ekspertgrupper som har sett på havet som framtidig matprodusent.

Inngang kr 100,- (i døra)
Open kafé og museumsbutikk

(Torsdag) 19:00 - 20:00

Hardanger fartøyvernsenter

Sandvenvegen 50, 5600 Norheimsund

Nyhendebrev

Meld deg på nyhendebrevet vårt for info om det som skjer ved våre besøksstadar!

Newsletter

Subscribe to our newsletter featuring news about our museums, exhibitions, activities and more